Home Здоров'я Як схильність до алкоголізму залежить від групи крові

Як схильність до алкоголізму залежить від групи крові

by admin

Реакція організму на алкоголь залежить від групи крові, повідомили вчені. За їх словами, люди з першою групою крові мають “нейтральну” переносимість, і для них споживання спиртних напоїв в розумних межах не викличе негативних реакцій.

Людям з другою групою крові пощастило менше, якщо вірити дослідженням. У них, на думку експертів, спостерігається генетичний недолік глюкози в організмі. Так що алкоголь в даному випадку може викликати звикання, як би заповнюючи недолік глюкози.

Представники третьої групи крові мають “нейтральну” переносимість, як і першої. Однак їм потрібно враховувати підвищений ризик розвитку деменції, який збільшується з віком, в тому числі, і через захоплення спиртним.

А ось люди з четвертою групою крові мають найвищу стійкість до алкоголю, якщо мова, знову ж таки, йде про розумні межі.

Надмірне вживання спиртного призводить до руйнування організму з будь-якою групою крові, підкреслюють медики.

Раніше повідомлялося, що виявити алкоголіка або, принаймні, схильність до цього захворювання, нескладно. Є три важливих питання, які задає нарколог на прийомі. Вони звучать так: “чи просили вас близькі кинути пити?”, “Чи було вам коли-небудь соромно за те, що ви вчинили в стані сп’яніння?”, “Чи було у вас бажання похмелитися з ранку?”. Якщо на всі три питання людина відповіла “так”, то з високою ймовірністю вона має проблеми з алкоголем.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини