Home Здоров'я Медики розповіли, чому не можна закушувати алкоголь солоними огірками

Медики розповіли, чому не можна закушувати алкоголь солоними огірками

by admin

Фахівці попереджають любителів закусити чарку горілки хрустким маринованим огірочком: робити це категорично не можна. Мариновані огірки і подібні до них продукти за рахунок оцту, який в них містяться, подразнює слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.

За словами експертів, маринади, які дратують слизову шлунка в поєднанні зі спиртними напоями можуть привести до запалення. Алкоголь при цьому швидше всмоктується в шлунок. До речі, ефект, подібний маринованим продуктам, дають всі гострі страви.

Гастроентерологи стверджують, що звичка закушувати горілку та інший алкоголь різного роду маринадами може привести до таких нехороших наслідків для організму, як гастрит, ерозія і виразка.

Що стосується продуктів, які лікарі рекомендують в якості закуски, то це квашена капуста і зелень – петрушка, кінза, цибуля, салат та інші.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини