Home Рецепти Борщ взимку за 15 хвилин. Вже 30 років так заготовляєм. Без стерилізації та оцту

Борщ взимку за 15 хвилин. Вже 30 років так заготовляєм. Без стерилізації та оцту

by admin

Усім господиням хочеться менше часу проводити на кухні для приготування їжі. Один із способів це зробити – заготувати про запас різні заправки і заготовки для супів і борщів. З такими заготовками, на варіння йде у 3 рази менше часу! Хочу поділитися рецептом чудової заправки для борщу, яку я готую на зиму. У цій заправці є томат, буряк, морква, цибуля, солодкий перець та олія. Коли варитимете борщ, залишиться тільки зварити м’ясо, почистити і порізати картоплю і капусту, додати борщову заправку за 10 хвилин до закінчення варіння.

Рецепт на 10 (0,5 л) банок!

Інгредієнти:

  • помідори – 3 кг;
  • буряк – 1 кг;
  • перець болгарський – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • сіль – 3 ст.л;
  • олія рослинна – 0.5 л.

Буряк і моркву тремо на грубій тертці, цибулю нарізаємо кубиками. Помідори і солодкий перець ріжемо на довільні кусочки, а потім подрібнюємо на м’ясорубці.

Цибулю і моркву обсмажуємо на олії і вливаємо перемелені помідори з перцем, викладаємо буряк. В принципі, овочі готуйте так, як ви звикли їх різати або терти для борщу.

Коли маса закипить, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину до потрібної консистенції. За 20 хвилин до закінчення варіння кладемо сіль, все добре перемішуємо.

Заправка повинна добре увариться і якщо 1 години вам не вистачає, тоді можете збільшити час ще на 30 хвилин.

Банки стерилізуємо і заготовку розливаємо по банках в гарячому вигляді. У заготівлі немає оцту і тому, щоб вони довго зберігалися, розкладайте масу в гарячі, тільки стерилізовані банки.

Закатуємо банки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини