Home Здоров'я Дієтологи розповіли про те, як вибрати олію для здорового харчування

Дієтологи розповіли про те, як вибрати олію для здорового харчування

by admin

Магазини пропонують великий вибір різних рослинних олій. Багато з них позиціонуються як більш здорова альтернатива звичному нам соняшниковій олії і тим більше тваринним жирам.

Дієтологи нагадують, що стереотипи про здорову їжу не завжди вірні. Експерт міжнародної інформаційної ради з продовольства Кріс Соллід пояснив The Healthy, що при виборі олії потрібно керуватися тим, як в ньому поєднуються насичені і ненасичені жири. Слід віддавати перевагу продуктам з високим вмістом останніх.

Слід також мати на увазі, що те, що олія вважається «хорошою», не робить її корисною для здоров’я. “Кулінарні олії дуже калорійні – одна столова ложка містить близько 120 калорій, а одна чашка – близько 1900 калорій”, – звертає увагу Соллід. Навіть найкориснішу рослинну олію дієтологи рекомендують використовувати в помірній кількості.

Оливкова олія відома високим вмістом МНЖК, проте поліненасичених (ПНЖК) омега-3 жирів в ній не так багато в порівнянні з іншими рослинними оліями. До того ж оливкова олія починає руйнуватися при більш низьких температурах в порівнянні з іншими оліями.

При цьому Соллід не рекомендує зловживати кокосовою олією. “Було доведено, що кокосова олія підвищує рівень і “хорошого”, і “поганого” холестерину”, – пояснює дієтолог. Він радить використовувати цю олію в невеликих кількостях виключно для додання їжі особливого смаку, а готувати на більш корисних оліях.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини