Home Рецепти Яблучне печиво Шарлотка. Мої домашні його обожнюють! Альтернатива відомої Шарлотки

Яблучне печиво Шарлотка. Мої домашні його обожнюють! Альтернатива відомої Шарлотки

by admin

Яблучне печиво – це альтернатива відомого пирога Шарлотка. Тільки печиво готується набагато швидше та простіше. Тісто замішується на основі вершкового масла та яєць. Після випікання воно виходить пісковим і хрустким зверху, при цьому м’яким усередині. Кислі яблука відмінно поєднуються із солодким тістом. Печиво виглядає досить оригінально та апетитно.

Інгредієнти:

  • Борошно 350 г
  • Яйце куряче 2 шт
  • Цукор 100 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Яблуко 400 г
  • Розпушувач 10 г

Приготування:

У глибоку ємність вбийте два яйця, всипте цукор. Яйця збийте з цукром за допомогою міксера до появи пишної піни.
Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Розм’якшене масло додайте в яєчну масу. Ще раз збийте його блендером до максимального розчинення масла. Борошно змішайте з розпушувачем, просійте через сито, додайте до складу невеликими порціями. Руками замісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук.

Тісто відставте убік, тим часом приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки та насіння, наріжте середніми кубиками, додайте в тісто.

Ретельно перемішайте тісто з яблуками, щоб усі шматочки були огорнуті тістом.

Деко вистелітьпергаментним папером. Столовою ложкою викладіть тісто на деко невеликими купками на відстані один від одного, оскільки вони збільшаться у розмірі

Заготовки помістіть у духовку, випікайте печиво 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готове печиво подайте на стіл. Воно виходить смачним, як теплим, так і після остигання. За бажання присипте печиво цукровою пудрою.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини