Home Гумор Попелиця на моркві, що робити: методи боротьби

Попелиця на моркві, що робити: методи боротьби

by admin

Якщо ви помітили, що бадилля на моркві почало жовтіти та скручуватися й на ньому зібралися дрібненькі комашки та липкий наліт – це означає, що на рослині оселилася попелиця. Як з нею боротися, читайте у подробицях.

Подробиці

Спочатку попелицю з моркви треба змити великим струменем води зі шланга. Після цього можна зробити мильний розчин й покропити грядку з морквою. Натріть господарського мила на крупній тертці. На 10 л води треба 300 г мила. Або 120 г звичайного рідкого мила розчинити у 10 л води. Також можна взяти на 10 л води 100 г дьогтьового мила.

300 г попелу розчинити у 10 л води й прокип’ятити 30 хвилин. Такого розчину теж боїться попелиця. Покропіть ним моркву, вражену шкідником. Для профілактики висівайте на городі чорнобривці та календулу. Ці квіти відлякують шкідників.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини