Home Здоров'я Вчені назвали здоровий продукт, який може подвоїти ризик раку

Вчені назвали здоровий продукт, який може подвоїти ризик раку

by admin

Йдеться про рибу, вирощену на фермі. Дикий лосось небезпеки не представляє. Згідно з даними Гарвардського університету, вирощений на фермі лосось може містити високі концентрації поліхлорованих дифенілів (ПХД). У порівнянні з диким лососем, у фермерському концентрації ПХД у вісім разів вище.

Поліхлорований дифеніл (ПХД) – це промислові хлоровані хімічні речовини. Вони давно заборонені для комерційного використання, але в навколишньому середовищі як і раніше можна знайти їх сліди. Вчені попереджають, що регулярне вживання в їжу фермерського лосося може збільшити ризик розвитку раку простати.

“Біологічна та токсична дія ПХД та їх метаболітів частково пов’язана з їх здатністю взаємодіяти з кількома клітинними та ядерними рецепторами. Це змінює шляхи передачі сигналів і транскрипцію генів”, – розповідає хімік Рональд Хайтс з Індіанського університету.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини