Home Новини Зеленський зустрівся із президентом Португалії: про що говорили політики

Зеленський зустрівся із президентом Португалії: про що говорили політики

by admin

Президент України Володимир Зеленський у Лісабоні на зустрічі з португальським колегою Марселу Ребелу де Соузою обговорив підтримку євроінтеграції Києва, допомогу ЗСУ та підготовку до швейцарського Саміту миру.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.10 травня 2024, 18:20

Як зазначається, Зеленський подякував за допомогу з боку Португалії в протидії широкомасштабній збройній агресії рф та підтримку українських біженців.

Також український лідер відзначив виділення 100 мільйонів євро на закупівлю артилерійських снарядів для Збройних сил України в рамках ініціативи Чехії, та участь Португалії в підготовці персоналу наших захисників.

«Лідери також обговорили підготовку до Глобального саміту миру й наголосили на необхідності якомога ширшого представлення всіх континентів на ньому», – йдеться у повідомленні пресслужби президента України.

Крім того, Зеленський і де Соуза окрему увагу приділили інтеграції України до ЄС і НАТО. Зазначається, що президент України подякував за підтримку Києва «на цьому шляху».



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини