Home Рецепти 2 хвилини – і “Провансаль” як у магазині! Тепер не купую майонез! Дешевше і навіть ложка стоїть

2 хвилини – і “Провансаль” як у магазині! Тепер не купую майонез! Дешевше і навіть ложка стоїть

by admin

Спробуєте раз і полицю з майонезом у магазині оминатимете. Виходить дуже дешево, багато та смачно. Просто чудовий, ніжний та густий майонез. Хтось пробує, не вірить, що домашній. Я привезла свій майонез бабусі, і вона сказала: “Христина – це ж той самий майонез, який був ще в 80х роках”.

Інгредієнти:

  • Олія рафінована – 300 мл.
  • Яйце крупне – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л. неповна, без гірки.
  • Гірчиця – 0, 5 ч. л.
  • Оцет 9%-1 ст. л. або лимонний сік 1,5 ст. л.

Приготування:

У пластикову чашу наливаю звичайну олію без запаху. Можна перемішати з оливковою (але це вже не Провансаль і дорого виходить).

Додаю сіль, цукор.

Якщо хочете за смаком майонез прямий як з магазину, то потрібно додати оцет 9%, можна і лимонний сік, але смак буде іншим тоді.

Додаю гірчицю, саме вона і дає смак “Провансалю”.

Тепер беремо яйце (краще більше). Добре промиваємо із содою і насухо витираємо. Розбиваємо, головне, щоб жовток залишився цілим. І ще – яйце має бути кімнатної температури (тоді точно майонез вийде).

Занурювальним блендером накриваю жовток і починаю збивати, не піднімаючи блендер.

Як з’явиться біла маса, схожа на майонез, ось тільки тепер піднімаю блендер і продовжую збивати, рухаючись вгору – вниз. Секунд 30 та готово!

Зберігаю у скляній баночці у холодильнику. Тиждень – чудово зберігається.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини