Home Гумор Як доглядати за спаржею на городі: поради дачникам

Як доглядати за спаржею на городі: поради дачникам

by admin

Спаржа невибаглива рослина. Доглядати за нею треба, як і за іншими городніми культурами.

Подробиці

Своєчасний полив, підгодівля, розпушування ґрунту між рядками та навколо кущика. Розпушувати ґрунт треба дуже обережно, щоб не пошкодити коріння. Перші 2 тижні після висадки у відкритий ґрунт треба рясно поливати спаржу. Під час літньої посухи, поливайте грядку щодня. Якщо спаржі бракуватиме вологи, стебла матимуть гіркий присмак й будуть дуже волокнистими.

Підживити спаржу можна розчином курячого посліду, розведеним 1:20. Спаржа стійка до захворювань рослина. Але її може вразити іржа. Найчастіше це трапляється під час довготривалих дощів.

Для профілактики захворювань спаржу обробляють бордоською сумішшю. Також рослину можуть вражати комахи-шкідники. Проти шкідників обробляють спаржу спеціальними інсектицидами або народними засобами боротьби з комахами-шкідниками.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини