Home Гумор Хвороби не будуть шкодити листовому салату, якщо дотримуватись одного правила

Хвороби не будуть шкодити листовому салату, якщо дотримуватись одного правила

by admin

Салат часто вирощують на городах та дачах. Він гарно росте та особливо не капризує. Але, як і інші рослини, його може спіткати зараження різними хворобами. Грибкові ураження є таким прикладом.

Борошниста роса, пероноспороз, альтернаріаз, іржа, септорія, бактеріальна пляма — хвороби салатної культури. попереджати їх розвиток легше, ніж лікувати наслідки.

Чому виникають хвороби

Фактор зараження переважно спричиняється порушенням умов вирощування. В цьому аспекті треба виділити надмірну вологість. І це не завжди стосується поливів. Тривалі дощі також є частою причиною. Густі посіви, а також спека понад 30 градусів також негативно впливають на салатну культуру.

Рятівне правило

Є одне правило, яке допоможе врятувати вас від проблеми. Воно полягає в тому, що не треба щороку садити салат в одному місці. Повернути посадку на попередню грядку можна тільки через три роки.

Якщо ви будете дотримуватися цього правила, сіра та біла гниль, борошниста роса, чорна ніжка не будуть турбувати салатну культуру.

І пам’ятайте ще один важливий момент. Якщо погода похмура, поливи треба скоротити. Так ви уникнете формування фактору надлишкової вологості.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини