Home Рецепти Легендарний крем 80х років! Зі смаком Пломбіру! Без вершків і дорогого крем-сиру! Стабільний і дуже смачний!

Легендарний крем 80х років! Зі смаком Пломбіру! Без вершків і дорогого крем-сиру! Стабільний і дуже смачний!

by admin

Сьогодні готую дуже простий і смачний крем для торта. Готується він дуже просто, з доступних продуктів. А за смаком нагадує вершковий пломбір. Крем підійде для прошарку тортів і наповнення тістечок.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 500 гр. молока
  • 130-150 гр. цукру (можна регулювати)
  • 40 гр. крохмалю (у мене кукурудзяний)
  • 180 гр. вершкового масла
  • Щіпка ваніліну (або ванільний екстракт, або ванільний цукор)

Приготування:

У каструлю з товстим дном виливаю молоко і додаю дрібку ваніліну. Ставлю на плиту і, періодично помішуючи, доводжу майже до кипіння.

У зручну ємність розбиваю яйця і перемішую вінчиком до об’єднання білка і жовтка.

Окремо з’єдную цукор із крохмалем і добре перемішую. Додаю у 2 заходи суміш цукру з крохмалем до яєць.

Ретельно перемішую до однорідності.

Над молоком пішла активна пара, воно ось-ось готове закипіти. Знімаю його з плити і акуратно вливаю в підготовлену суміш, безперервно перемішуючи. Так переливаю більшу частину молока.

Тепер переливаю отриману яєчно-молочну суміш назад у каструлю до молока, що залишилося, і повертаю на плиту на невеликий вогонь. Варю суміш при безперервному перемішуванні. Поступово, починає спрацьовувати крохмаль і крем густіє.

Коли крем загустів, знімаю каструлю з плити і ретельно перемішую крем до гладкості. Потім знову ставлю на плиту і проварюю до готовності ще 20-30 секунд на невеликому вогні.

Готовий заварний крем переливаю в іншу ємність і накриваю плівкою в контакт (щоб у процесі охолодження на поверхні не утворилася скоринка). Даю охолонути до кімнатної температури.

Розм’якшене вершкове масло кімнатної температури збиваю до білого кольору на максимальній швидкості.

Заварну основу перемішую на мінімальній швидкості, щоб вона пом’якшала.

Невеликими порціями додаю заварну основу до вершкового масла, щоразу перемішуючи до однорідності на невеликій швидкості. Щоб крем не розшарувався, вершкове масло і заварна основа обов’язково мають бути однакової кімнатної температури! Ось такий виходить дуже смачний і простий у приготуванні крем.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини