Home Рецепти У такий спосіб солю огірки цілий рік! Роблю так вже 20 років! Золотий рецепт на віки!

У такий спосіб солю огірки цілий рік! Роблю так вже 20 років! Золотий рецепт на віки!

by admin

Всім доброго дня! Сьогодні ділюся рецептом із сторічним стажем, а простіше сказати так солили огірки ще наші бабусі. Огірки виходять в міру солоними, в міру кислими і хрусткими, добре підходять для приготування салатів, супів, та й просто з картоплею смакота!

Огірки настільки смачні, що розходяться дуже швидко і доводиться солити кілька разів до початку сезону.

Інгредієнти:

на банку 1,5 літра

  • +-700 г огірків
  • 1 літр води
  • 100 г солі

на 3-х літрову банку

  • 1,5 літра води
  • 150 г солі для консервації

Приготування:

Огірки миємо, відрізаємо хвостики та замочуємо у холодній воді на 2-3 години.

У чисту банку на дно укладаємо зелень кропу, лавровий лист, (коли роблю в сезон огірків ще із зелені беру листя смородини, вишні та хрону) кілька зубчиків часнику, потім щільно укладаємо огірки.

В чашу насипаємо 100 г великої солі для консервації, заливаємо 1 літром холодної питної води, розмішуємо і даємо трохи постояти, щоб сіль розчинилася, потім ще раз добре розмішуємо і готовим розсолом заливаємо огірки в банці до самого верху.

Якщо огірки будуть виглядати з розсолу, то вони псуватимуться, а нам цього не треба, тож банку до самого верху не заповнюємо огірками.

Накриваємо злегка огірки кришкою, ставимо банку в якусь миску, щоб у процесі бродіння розсіл не виливався на стіл і залишаємо при кімнатній температурі на 5-7 днів, але щоб дуже жарко не було, а то огірки перекиснуть і будуть кислими.

Огірки починають бродити, розсіл мутніє, булькає, утворюється невелика піна, але при цьому огірки добре пахнуть – це все нормально.

Минуло 6 днів, процес заквашування огірків закінчився, розсіл посвітлішав, на дні банки з’явився білий осад, піни та бульбашок не стало.

Зливаємо розсіл з огірків, огірки і зелень промиваємо під проточною водою і укладаємо щільно в банки, додаємо чорний перець горошком, часник, лавровий лист, заливаємо холодною питною водою, щільно закриваємо кришкою і ставимо в прохолодне, темне місце на зберігання.

Через 2-3 дні огірки віддадуть (вимокнуть) зайву сіль і можна відразу їсти.

Хрумкі, щільні, в міру солоні з кислинкою, ароматні – не огірки, а просто смакота.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини