Home Рецепти Відома Французька картопля! Всього 5 простих інгредієнтів, а така смакота! Французи все-таки знаються

Відома Французька картопля! Всього 5 простих інгредієнтів, а така смакота! Французи все-таки знаються

by admin

Страва французької кухні “Тартифлет” із запеченої картоплі, затишна страва для холодних вечорів.

Я не знаю жодної української людини, яка б не любила картоплю. І справді, ми їмо її майже щодня, готуємо різні страви та вміємо це робити. Сьогодні поділюся французьким рецептом приготуванням картоплі, це дуже смачно, особливо зараз, коли наступили холоди і хочеться гарячої та калорійної їжі.

Інгредієнти:

  • Картопля 500 грам
  • Бекон 1 упаковка
  • Цибуля 1 шт
  • Сир 200 грам
  • Вершки 20% жирності 200 мл

Приготування:

Картоплю потрібно попередньо очистити, нарізати великими кубиками та відварити до готовності у підсоленій воді. Я використовую жовту розсипчасту картоплю.

Поки картопля відварюється, потрібно обсмажити цибулю до прозорості і додати до неї дрібно нарізаний бекон. Цибулю я нарізаю не дуже
дрібно головне добре її обсмажити, щоб у готовому блюді вона не хрумтіла на зубах.

Обсмажити бекон і цибулю до золотистого кольору. Я обов’язково додаю дрібно нарізаний часник, хоч би пару зубчиків, це додасть додатковий аромат та пікантність.

Далі у форму для випічки викладаємо картоплю. Форму краще взяти гарну, щоб можна було поставити на стіл. Зверху на картоплю викладаю бекон із цибулею та заливаю все гарячими вершками. Вершки потрібно взяти жирністю не менше 20%, так смачніше. Сіль та перець додаються до смаку.

Зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, щоб сир розплавився, а вершки з картоплею протомилися разом.

А доки можна приготувати салат зі свіжих овочів, він буде дуже доречним. Подавати картоплю потрібно відразу поки гаряча.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини