Home Здоров'я Названі продукти, які не потрібно їсти людям із проблемною щитовидною залозою

Названі продукти, які не потрібно їсти людям із проблемною щитовидною залозою

by admin

Молоко та капуста названі турецькими медиками серед продуктів, яких слід остерігатися людям із хронічними порушеннями у роботі щитовидної залози.

“Загострення дисфункцій щитовидної залози можуть бути спровоковані неправильним харчуванням”, – нагадали лікарі.

Фахівцями було названо кілька продуктів, яких не потрібно їсти власникам проблемної щитовидки.

«Пацієнтам із захворюваннями щитовидної залози варто прибрати з раціону молоко, хрестоцвіті овочі та соки з них. Відмовитись необхідно від будь-яких сортів капусти, а також від смузі з додаванням зелені», – поділилися рекомендацією експерти.

Крім того, проблемний стан залози – це вагомий привід утримуватися від продуктів із глютеном та цукром, вважають фахівці. Ще один продукт, який вони не радять їсти – соя.

Медики нагадують, що порушення в роботі щитовидної залози часто мають аутоімунний характер, тобто виникають внаслідок помилкової атаки імунної системи організму на рідний орган. У цьому випадку стають протипоказаними готові до вживання продукти промислової переробки – у них, крім шкідливих жирів та великої кількості солі, присутні штучні добавки, що негативно впливають на стан залози.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини