Home Здоров'я Найшкідливіші продукти для репродуктивної системи та гормонів

Найшкідливіші продукти для репродуктивної системи та гормонів

by admin

Гінеколог перерахувала продукти, які завдають найбільшої шкоди репродуктивній системі та порушують гормональний баланс.

Харчування має величезне значення, і навіть здорова людина через згубні харчові звички може серйозно нашкодити сама собі.⠀⠀

«Перше, що треба виключити, — це всі готові промислові продукти, які містять консерванти, барвники, антиокислювачі. Загалом різні Е-добавки», – каже експерт.

Ці продукти збивають обмін речовин, гормони страждають насамперед.⠀

Прибираємо повністю цукор. Причому не тільки той, що додаємо в чистому вигляді в чай, а й прихований, що міститься в продуктах, які ми їмо. Ви здивуєтеся, але він присутній у макаронах, картоплі та хлібі.

Будь-які вуглеводи організм зчитує, як цукор! Намагайтеся, щоб вуглеводів у вашому харчуванні не було більше, ніж білків та жирів.

Надлишок цукру – це прямий шлях до інсулінорезистентності, яка безпосередньо пов’язана з роботою яєчників.

Мінімізуємо, а краще виключаємо трансжири – це ковбаси, сосиски, маргарин і таке інше. Інакше не уникнути порушень обміну ліпідів. У результаті постраждає метаболізм естрогенів – для жіночого здоров’я це вкрай небажано.

І відмовляємось від шкідливих звичок. Це не лише алкоголь та куріння, а й загалом харчові звички. Уважно стежте за тим, що й у яких кількостях ви відправляєте у свій організм.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини