Home Гумор Названі п’ять типів відносин між кішками та їхніми господарями

Названі п’ять типів відносин між кішками та їхніми господарями

by admin

Опитавши майже чотири тисячі власників кішок вчені змогли виділити п’ять типів взаємин між господарями і вихованцями.

Якість взаємодії і близькість між ними залежить від поведінки людини і характеру кішки, повідомляється в дослідженні.

Фахівці з Університету Лінкольна провели опитування серед 3994 кошатників. У ньому вони збирали дані про те, як кішка сприймає свого господаря, як він до неї ставиться, чи приділяє увагу її потребам, а також про частоту їх взаємодії.

В результаті експерти виділили п’ять типів зв’язку між кішками і їх власниками: дружба, співзалежність, неблизькі, випадкові і відкриті відносини. Який саме тип буде в конкретному випадку — передбачити неможливо.

Багато в чому це залежить від того, наскільки в них вкладаються обидва учасники, а також від їх характерів. Вчені стверджують, що не всі кішки є одинаками.

При випадкових відносинах людина з вихованцем не прив’язані один до одного і поводяться відсторонено. Кішка гуляє сама по собі і може мати в запасі ще кілька господарів, яких теж не підпускає близько до себе. При неблизьких відносинах кішок з власниками об’єднують дружелюбність і мінімальна турбота, але емоційної близькості між ними немає. У відкритих відносинах кішки проявляють незалежність, можуть йти далеко від дому, до членів сім’ї ставляться досить байдуже, але не проявляють агресії, хоча і не йдуть на зближення.

У співзалежних відносинах є сильна прихильність один до одного, кішку вважають членом сім’ї, розставання навіть на час переживається важко, і тварина не підпускає до себе чужинців. У разі дружби є здорова прихильність і підтримка, можливо комфортне проживання без нав’язливості, вихованець привітний з іншими людьми і тваринами, може самостійно гуляти на вулиці.

Згідно з опитуванням, найчастіше між людьми і кішками виникають дружні відносини і співзалежність, на їх частку довелося 44,5% відповідей.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини