Home Новини Директорку музею «Київська фортеця» судитимуть за розтрату коштів під час реставрації

Директорку музею «Київська фортеця» судитимуть за розтрату коштів під час реставрації

by admin

У Києві судитимуть директорку музею «Київська фортеця», яка розтратила майже 900 тис грн на реставрації музею. Про це повідомили столична поліція та Київська міська прокуратура.

У квітні поточного року, слідчі поліції Києва спільно із працівниками СБУ м. Києва та Київської області, а також за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили схему розкрадання коштів на реставрації Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця».

Одним з елементів реставрації являлась заміна покрівельного матеріалу вказаної башти із загальною вартістю листів покриття в сумі 1,4 млн гривень.

У прокуратурі Києва повідомили, що досудовим розслідуванням встановлено, що у період 2020-2021 років директором музею «Київська фортеця» укладено договори з приватною підрядною компанією предметом яких виступало «Реставрація Башти № 4 Київської фортеці», яка є пам’яткою містобудування та архітектури національного значення.

Своїми діями правопорушниця завдала збитків Національному музею на суму 868 тисяч гривень.

«Під час слідства проведено хімічну, будівельно-технічну, товарознавчу та економічну експертизи якими встановлено завищення вартості вказаних листів покриття в розмірі маже 900 тис. гривень тобто більш ніж в двічі», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Наразі прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директорки Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» у розтраті бюджетних коштів, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Підозрюваній загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини