Home Здоров'я Лікар назвав граничну кількість меду, яку можна з’їсти за день

Лікар назвав граничну кількість меду, яку можна з’їсти за день

by admin

За словами відомого дієтолога Михайла Гінзбурга, гранична кількість меду, яку можна з’їсти за день – це три чайні ложки.

Дієтолог поділився рекомендаціями про те, як слід вживати мед. Гінзбург повідомив, що цей продукт відноситься до алергенів, причому алергія на мед може проявитися у людини в будь-якому віці незалежно від її відсутності в попередні роки життя. Крім того, мед відрізняється дуже високим вмістом природних цукрів, і люди, які вважають, що для здоров’я кориснішим є мед замість столового цукру, серйозно помиляються.

З урахуванням цих ризиків дієтолог назвав граничну кількість меду, яку можна з’їсти протягом дня.

«Молодим здоровим людям рекомендується вживати не більше двох-трьох чайних ложок меду на день, а людям із певними захворюваннями – не більше однієї», – сказав Гінзбург.

Медик додав, що за наявності ожиріння, діабету, атеросклерозу, гіпертонії мед повинен вживатися строго дозовано – максимум чайна ложка на день. Алергіки (навіть ті, хто не страждає на алергію на мед) можуть дозволити собі за день не більше половини чайної ложки.

Гінзбург зазначив, що мед є “суперпродуктом” для людей, які відновлюються після хвороби, є слабкими, виснаженими. Насичений вуглеводами, біоактивними речовинами цей продукт добре сприяє поверненню колишньої енергії.

Також експерт попередив про несподівану небезпеку меду для травної системи:

«Мед містить кислоти, продукти, які подразнюють шлунок, тому надмірне його вживання може призвести до розвитку виразкової хвороби, а також гастриту».



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини