Home Здоров'я Чоловіки та жінки 100+ розкрили, як дожити до їхнього віку

Чоловіки та жінки 100+ розкрили, як дожити до їхнього віку

by admin

Фахівці сайту LifeHunters вирішили опитати групу зі 100 людей похилого віку, які розкрили головні секрети довгого життя.

Насамперед фахівці зазначили, що чоловіки і жінки, які змогли досягти 100-річчя, мають позитивне мислення і ставлення до життя.

Крім того, всі вони повідомляли, що відчувають себе на 20–30 років молодше за цей вік, що підтверджувалося біомаркерами, наприклад рівнем артеріального тиску, м’язовою та кістковою масою, а також фізичною формою. Ці показники у довгожителів відповідали швидше тому віку, на який вони почували себе, а не реальному.

Цікаво, що серед групи пенсіонерів також не знайшлося жодного “фаната здорового способу життя”, але вони без винятку харчувалися простою домашньою їжею.

Ще однією загальною рисою людей, які прожили 100 і більше років, виявилися міцні та позитивні сімейні стосунки. Літні люди завжди говорили про сім’ю з ніжністю, навіть якщо подружжя померло кілька десятиліть тому. При цьому довгожителів не можна назвати людьми, які “застрягли в минулому”, – опитані активно цікавляться сучасним життям та навчаються чогось нового.

Експерти вважають, що добрі спогади, розумова активність, а також цікавість підтримують людей похилого віку і продовжують їхнє життя.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини