Home Здоров'я Лікар розповіла про користь гарбуза для здоров’я

Лікар розповіла про користь гарбуза для здоров’я

by admin

Нутриціолог розповіла про користь гарбуза. Фахівець відзначила, що гарбуз має безліч корисних властивостей, а особливо корисний для гарного сну, зміцнення імунітету, профілактики проблем із зором, регуляції артеріального тиску.

Лікар пояснила, що у гарбузі багато каротину, в 5 разів більше, ніж у моркві. Каротин відповідає за якість зору та є профілактикою відхилень, а також знижує ризики розвитку катаракти.

Щодо імунітету гарбуз корисний високим вмістом різних типів каротину: і альфа, і бета. За словами нутриціолога, саме ці елементи разом із бета-криптоксатином нейтралізують вільні радикали, перешкоджаючи ушкодженням клітин тіла та імунної системи.

Регулярне вживання гарбуза сприяє виробленню серотоніну, чи гормону щастя, який, своєю чергою, впливає вироблення мелатоніну — гормону сну. Це відбувається за рахунок вмісту в гарбузі амінокислоти триптофану.

Фахівець підкреслила, що при регулярному вживанні гарбуза підвищується якість сну — частота безсоння значно знижується, а після пробудження людина відчуває бадьорість та приплив енергії.

Артеріальний тиск регулюється при вживанні гарбуза рахунок вмісту в продукті калію. Також цей мікроелемент сприяє утриманню тиску у межах норми. Насіння гарбуза сприяє виробленню «хорошого» холестерину, який також потрібен організму, у тому числі для підтримки правильних показників тиску.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини