Home Гумор Чи можна користуватися парфумами та туалетною водою після закінчення терміну придатності

Чи можна користуватися парфумами та туалетною водою після закінчення терміну придатності

by admin

Зазначаючи дату випуску, виробник парфумерної продукції страхує себе від претензій, які надходили б від тих, хто зберігав парфуми неправильно: у висувній шухляді (парфум не любить трясіння), у ванній, у холодильнику, на відкритій полиці. Тоді улюблені парфуми можуть зіпсуватися раніше терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Як же зрозуміти, що парфуми зіпсувалися? Найголовніша ознака — це зміна аромату: з’являється згіркла нота, що нагадує запах старого бабусиного трельяжа, в якому розлилися ліки. Також зіпсований парфум каламутніє, у ньому випадає осад.

За словами експертів, колекціонери зберігають парфуми 1980-х років випуску і більш ранніх. І якщо ці парфуми зберігати правильно, то вони тішитимуть своїх власників неповторним ароматом і донині.

Проте під час купівлі вінтажної парфумерії можуть бути нюанси. Наприклад, частина компонентів у старих парфумах вже заборонені для використання організацією IFRA (міжнародною асоціацією з ароматичних речовин, яка контролює процес використання ароматичних речовин у парфумерній промисловості). Ці речовини можуть викликати алергію.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини