Home Здоров'я Люди, які встають рано вранці, розумніші? Вчені провели нове дослідження

Люди, які встають рано вранці, розумніші? Вчені провели нове дослідження

by admin

Дуже розумних людей часто зображують «совами». Мовляв, вони допізна працюють і досягають приголомшливих результатів. Проте нове дослідження Університету Оттави ставить цю думку під сумнів.

“Якщо врахувати ключові фактори, включаючи час сну і вік, вірно протилежне: у ранкових типів, як правило, спостерігаються чудові вербальні здібності”, – розповіли вчені.

Дослідницька група визначила хронотипи учасників, відстежуючи їх біологічні ритми та щоденні уподобання. Хронотип людини пов’язаний з тим, коли протягом дня він воліє виконувати складні чи важливі завдання.

Виявилося, що у «жайворонків» вищий вербальний інтелект, тобто здатність проводити аналіз отриманої інформації, систематизувати її та відтворювати у вигляді мовних (вербальних) сигналів.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини