Home Здоров'я Лікар радить гречку та рибу серед продуктів для зміцнення судин

Лікар радить гречку та рибу серед продуктів для зміцнення судин

by admin

До кращих продуктів для кровоносних судин входять харчові джерела вітаміну С та омега-3 жирних кислот, повідомила в лікар.

Ендокринолог порадила для збереження гарного судинного здоров’я обмежувати продукти, що стимулюють вироблення холестерину. Щоб мати еластичні та міцні судини, необхідно контролювати кількість жирної їжі тваринного походження у раціоні, зазначила медик.

Серед продуктів для зміцнення судин лікар рекомендує вибирати гречку, рибу, також щавель, бобові, рибу.

Гречка та інші каші допомагають знизити рівень холестерину у крові. У рибі міститься омега-3, яка корисна для серця, судин та кісткової тканини», – уточнила лікар.

Говорячи про інші продукти для зміцнення судин, ендокринолог назвала корисними авокадо (зменшує ризик холестеринових бляшок) та ягоди, що позитивно впливають на серцево-судинну систему. Також ендокринолог позитивно відгукнулася про вживання яєць. Медик порекомендувала їсти їх вареними – якщо по дві штуки, то не частіше за три рази на тиждень.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини