Home Здоров'я Певний вітамін пов’язаний з меншим зниженням когнітивних функцій

Певний вітамін пов’язаний з меншим зниженням когнітивних функцій

by admin

Вітамін D міститься у таких продуктах, як лосось, риба-меч, тунець та яєчний жовток.

Вищий рівень вітаміну D у мозку може допомогти уповільнити розвиток деменції. Літні люди з вищим рівнем так званого “сонячного вітаміну” мали найкращі когнітивні функції. Він може лише уповільнити симптоми захворювання, а не запобігти йому.

Це наголошує на важливості вивчення того, як їжа та поживні речовини створюють стійкість для захисту старіючого мозку від таких захворювань, як хвороба Альцгеймера та інші супутні деменції.

Деменція – це загальний термін, що описує безліч станів, що викликають схожі симптоми, включаючи втрату пам’яті, сплутаність свідомості та проблеми з мисленням. Сюди входять такі стани, як хвороба Альцгеймера та судинна деменція.

Автори нового дослідження підрахували рівні вітаміну D у чотирьох областях органів учасників, включаючи дві області, які мають тенденцію змінюватись у міру розвитку хвороби Альцгеймера.

У дослідженні вперше було виявлено вітамін D у тканинах головного мозку та вітамін D у галузях мозку, пов’язаних з поліпшенням когнітивних функцій.

Але дослідження не пояснило, як вітамін D впливає функцію мозку. Не було виявлено жодного зв’язку між вітаміном D та рівнями небезпечних речовин у мозку, що викликають хворобу Альцгеймера.

“Вітамін D пов’язаний із зменшенням вмісту таких хімічних речовин, як бета-амілоїд та фосфорильований тау-білок – двох хімічних речовин, які пошкоджують ділянки мозку”.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини