Home Здоров'я Що буде з вашим здоров’ям, якщо не до кінця відмити посуд від миючого засобу

Що буде з вашим здоров’ям, якщо не до кінця відмити посуд від миючого засобу

by admin

Нове дослідження ставить під сумнів безпеку деяких хімічних речовин, що використовуються у миючих засобах миття посуду. Було показано, що дози компонентів, що входять до складу, можуть завдати шкоди здоров’ю кишечника.

У новому дослідженні, проведеному групою міжнародних учених, вивчалося, скільки хімічних речовин залишається на посуді після завершення циклу роботи посудомийних машин, і який вплив ці хімічні речовини можуть на тканини кишечника людини.

За допомогою нової органоїдної технології, яка дозволяє дослідникам створювати тривимірні клітинні структури, було вивчено вплив різних хімічних речовин, що містяться в миючих засобах, на кишечник. Результати показали, що хімічні речовини викликають різні зміни в генах, що “беруть участь у виживанні клітин, епітеліальному бар’єрі, сигналізації цитокінів та метаболізмі”.

Зупинившись на конкретних хімічних речовинах, що викликають ушкодження, дослідники визначили, що винуватцем є етоксилати спирту. Ці хімічні речовини часто використовуються в миючих засобах і засобах для чищення для поверхонь.

За словами одного з авторів роботи, вплив етоксилатів спирту на клітини кишечника, що спостерігається в ході дослідження, може спровокувати низку запальних захворювань у людини.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини