Home Гумор Які квіти небажано ставити у вазу разом

Які квіти небажано ставити у вазу разом

by admin

Далеко не всі квіти вживаються між собою – це стосується і зрізаних. Допомагаючи скласти букет, флористи зазвичай попереджають про це. А принісши додому кілька букетів, найкраще розмістити їх за різними вазами. Якщо поставити разом деякі квіти, частина з них або навіть усі можуть дуже швидко в’янути.

Подробиці

Стебла свіжозрізаних нарцисів виділяють слиз, який згубно діє на інші квіти. У результаті ті дуже швидко гинуть. Як варіант – можна потримати нарциси щонайменше день окремо, а потім поєднати з іншими квітами.

Гіацинти. Тут ситуація аналогічна – вони, як і ряд інших цибулинних, виділяють отруйний для інших кольорів слиз. Тому букет із них краще поставити окремо у невелику вазу.

Троянди. Вони також не люблять сусідства з іншими квітами (а багато інших квітів – з трояндами). Ще флористи не рекомендують ставити в одну вазу разом троянди різних сортів та відтінків, наприклад темні та кремові.

Як правило, довше стоять у зрізаному вигляді, якщо вони будуть одні, такі квіти:

  • гвоздики;
  • жовті примули;
  • орхідеї;
  • конвалії;
  • фіалки.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини