Home Гумор Чи можна садити сливу поруч із вишнею

Чи можна садити сливу поруч із вишнею

by admin

Неодноразово було помічено, що правильне сусідство фруктових чи овочевих культур впливає їх врожайність. Вдало підібрані «сусіди» збільшують плодючість рослин, а в іншому випадку йдеться про згасання та загибель дерев або кущів.

Подробиці

Вишня вважається не найкращим «сусідом» для багатьох культур. У дерева потужна коренева система, яка залягає глибоко під землею і пригнічує рослини, що ростуть поруч.

Слива і вишня створюють хороший тандем, тому ці дерева можна висаджувати буквально впритул. Добросусідство пов’язане з тим, що обидві ці культури висувають однакові вимоги до умов вирощування.

Обидва дерева віддають перевагу пухкому грунту з нейтральним рівнем кислотності. Вишня та слива світлолюбні, тому погано ростуть, якщо поруч є фактор затінення.

Найголовніша умова цього союзу полягає у кореневій системі. Вони не конкурують за ґрунтові ресурси, ґрунт виснажується повільно.

На врожайність сусідство культур не впливає, але є суттєвий мінус. Обидва дерева схильні практично до тих самих хвороб, а також піддаються нападу однакових шкідників. Це означає, що якщо хворіє вишня, то заразиться і слива, і навпаки.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини