Home Курйози Вчитель назвав топ логічних мовних помилок, які ніхто не помічає

Вчитель назвав топ логічних мовних помилок, які ніхто не помічає

by admin

Відомий український вчитель Олександр Авраменко розповів про мовні логічні помилки, які вже стали нормою серед українців.

В ефірі “Сніданку з 1+1” мовознавець звернув увагу на вираз “взяти дитину на руки”, який часто використовують у громадському транспорті. Він зазначив, що у таких випадках дитину садять не на руки, а на ноги. Однак цю невідповідність зазвичай ніхто не помічає.

Інший приклад – “червоне чорнило”. “Але ж чорнило має бути чорним, а не червоним чи зеленим. Колись перша рідина для письма була чорної барви, тож і назвали її чорнилом. А коли винайшли червону і зелену, то вирішили не називати її “червонило” чи “зеленило”. Так і з’явилося чорнило різних кольорів”, – сказав Авраменко.

Очолює хіт-парад узаконених помилок фразеологізм “ревіти білугою”. Вчитель зазначив, що насправді білуга є рибою, тому не може ревти. “У цьому вислові мала б бути не білуга, а білуха – ссавець із родини дельфінових, який може ревіти та мукати”, – додав він.

Мовні поради від Авраменка:

Раніше вчитель української перелічив відомі країни, чиї назви часто перекручують українці. Серед них – Білорусь, Словаччина та Угорщина.

Також мовознавець пояснював, як правильно звертатися до жінок на офіційних заходах, розібравши вираз “пані та панове”.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини