Home Курйози Що не варто робити, коли йдете з дому: 9 порад від експертів безпеки

Що не варто робити, коли йдете з дому: 9 порад від експертів безпеки

by admin

Незалежно від того, чи йдете ви на роботу або прогулянку, чи збираєтесь залишити своє житло на декілька днів, експерти з домашньої безпеки радять дотримуватися 9 базових правил, аби захистити свій будинок. Про таке, як заховати ключ від будинку під ковриком або поширювати своє місцезнаходження у соцмережах, можна забути, наголосив командир спецназу у відставці та співзасновник Survival Response LLC Джин Петріно у коментарі HuffPost.

1. Публікація вашого поточного місцезнаходження в соціальних мережах

Експерт із безпеки SafeWise Ребекка Едвардс наголошує, що публікувати фото з відпустки або якоїсь події безпечніше після повернення додому. Вона пригадала безліч випадків, коли крадії у соцмережах відслідковують місцезнаходження людей та вриваються у їхні будинки для пограбування.

2. Забути замкнути вікна та двері та включити сигналізацію

Перед тим, як йти з дому варто усе детально перевірити та впевнитись, що за час вашої відсутності все буде у безпеці, а якщо злодії намагатимуться проникнути у ваш дім зі зломом, вас про це сповістить система безпеки. Крім того, експерти радять ставити на вікна та двері датчики, які можна відслідковувати через мобільні застосунки.

3. Йти одним і тим же маршрутом кожного разу, коли виходите з дому

За словами Петріно, дотримування одного і того ж розпорядку та маршруту, дає змогу зловмисникам детально спланувати крадіжку зі зломом відповідно до вашого графіку.

Тому, свої маршрути потрібно регулярно змінювати, щоб запобігти потенційним зловмисникам ідентифікувати ваш щоденний розклад.

4. Залишити інструменти чи драбину біля вхідних дверей

У матеріалі йдеться, якщо ви залишили на своїй території робочі інструменти чи драбину, то грабіжники можуть їх вкрасти або ж намагатимуться за допомогою них незаконно проникнути у будинок. Перед ти, як іти з дому, варто все уважно перевірити та заховати.

5. Не забувати тримати увікненим світло у коридорі упродовж дня

Досить часто, злодії думають, якщо у під’їздах чи будинках вимкнене світло, то вдома точно нікого немає, пояснює Ребекка Едвардс. Тому вона радить користуватися розумними гаджетами. До прикладу, якщо хтось підходить до вхідних дверей і дзвонить у двері, через п’ять секунд у будинку загоряється світло.

6. Вчасно забирати пошту

Досить часто накопичення пошти у поштових скриньках свідчить про те, що в будинку довготривалий час нікого немає і він без нагляду.

“Навіть, коли вас немає вдома, домовтися щоб хтось зайшов і забрав будь-які брошури чи папери, які могли бути залишені біля ваших дверей”, – додала Едвардс.

7. Прибирати територію будинку

Експерти безпеки розповідають, якщо на вашій доріжці накопичується сніг або трава не коситься помітно довго, це може сигналізувати про те, що будинок порожній. Власніть без нагляду є найпривабливішою ціллю. Якщо ви покинули дім, найміть когось стригти газон, поливати квіти чи прибирати доріжку.

8. Забути про схованки ключів від будинку під килимками та вазонами

Схованки ключів у таких місцях добре відомі грабіжникам і вони будуть дивитися туди у першу чергу. Ключі від будинку обов’язко потрібно забирати з собою, а запасний можна залишити друзям чи сусідам.

9. Залиште свій автомобіль припаркованим на тому самому видному місці

Реббека Едвардс радить попросити друзів, родичів чи сусідів скористатися вашим автомобілем, якщо він припаркований на вулиці перед будинком, щоб потенційні зловмисника думали, що у будинок хтось приїжджає.

Як писав , нещодавно у Китаї припинили діяльність найбільшої ботоферми у світі. Зловмисники дистанційно проводили масові кібератаки, фінансові махінації та викрадали особисті дані.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини