Home Здоров'я Сауни та гарячі ванни сприяють чоловічій безплідності

Сауни та гарячі ванни сприяють чоловічій безплідності

by admin

Часте відвідування сауни та звичка приймати гарячу ванну можуть згубно позначитися на чоловічій фертильності, попередив лікар-андролог.

Медик розповів в інтерв’ю, що гарячі ванни та сауни сприяють чоловічій безплідності, негативно впливаючи на стан яєчок. Лікар пояснив, що температурний режим, у якому існують яєчка, – це 34 градуси (за Цельсієм).

«Якщо чоловік часто приймає гарячу ванну, функціонування тканини яєчка погіршується, що призводить до зниження якості сперми та розвитку чоловічої безплідності», – констатував фахівець.

Лікар доповнив: часте і тривале вплив високих температур на чоловіче тіло, особливо його пахвинну зону, здатне знижувати лібідо, що пов’язано з скороченням вироблення тестостерону клітинами Лейдіга. Таким чином, для чоловіків, які часто відвідують сауну, лазню або постійно приймають гарячу ванну, виникає неабиякий ризик розвитку еректильної дисфункції.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини