Home Гумор Правило, що допоможе спокійно переосмислити ситуацію, відреагувати на неї без надмірних емоцій та негативу

Правило, що допоможе спокійно переосмислити ситуацію, відреагувати на неї без надмірних емоцій та негативу

by admin

У сучасному напруженому та нестійкому світі правило 72-х годин знову повертає нас до самих себе, рефлексії над своїми словами та вчинками.

Це правило навчило мене залишатися спокійним та впевненим завжди й всюди. Тож я щиро вдячний своїй мамі та постійно згадую про ту історію з мокрими штанами, з якої почалося моє дорослішання…

Як би не планував життя — соломи крізь не підстелиш. Щодня з нами трапляються непередбачені та несподівані речі. Ще вчора ви навіть не могли уявити собі подібної ситуації, а сьогодні — будь ласка: вирішуй.

Саме в такі переломні моменти й проявляється наш справжній характер: як відреагуємо на поворот долі, яке рішення приймемо і як швидко? А може, просто сховаємо голову в пісок і вдамо, що нічого не відбувається?

Подібні ситуації трапляються часто з кожним із нас. І я — не виняток. Звісно, я не стрибаю від радості, коли все це відбувається, але і не впадаю в паніку. Мені допомагає правило 72-х годин, яким користуються всі дорослі люди. Вперше про нього розповіла мама, коли я ще навчався в середній школі.

Я пив воду з питного фонтанчика, і раптом він зламався і… о, Боже… Ви собі можете уявити: я став мокрим з голови до ніг. Особливо засмутили штани: вони буквально прилипли до мене, як колготки на балерині. Конфуз ще той! І що ви думаєте? Мама кинула все і побігла додому за сухими штанами, щоб я переодягнувся? Зовсім ні. Вона сказала, що і так цілком нормально, а якщо вдуматися — навіть смішно…

Коли ми повернулися додому, мама розповіла мені про це дуже ефективну тактику — правило 72-х годин. Воно говорить, що, якщо у вашому житті відбувається щось таке, що буквально вибиває ґрунт з-під ніг, не панікуйте і не піддавайтеся емоціям. Візьміть паузу на 72 години та дозвольте собі й ситуації.

Отже, 72 години… Три дні… Першого дня ви будете нервувати, ходити з кутка в куток, постійно прокручувати цю подію. Це нормально. Ми всі такі. Але на другий день градус вашого обурення, страх або конфузу — знизиться. До того ж — вже з самого ранку. Ви вже зможете посміхнутися, а то й боязко пожартувати з того, що вас турбує. Ну а на третього дня станеться щось важливе або ще більш «конфузне», — так що про попередню подію ви негайно забудете.

Я перевірив це на собі. Попри те, що все ще сердився на маму, яка не принесла мені сухі штани і не врятувала від всесвітньої ганьби (як мені здавалося в ті хвилини), все ж погодився взяти паузу рівно на 72 години. І не помилився! По-перше, переконався в тому, що це правило насправді чарівне, а по-друге, воно потім не раз виручало мене в житті!

А як мені знадобилося правило 72-ох годин у старшій школі! Не секрет, що більшість дітей у старших класах весь час вплутуються в різні неприємні історії. Деякі з моїх однокласників умудрялися робити це мало не щотижня! Але не я. Адже я був озброєний правилом 72-ох годин.

Коли ми погіршуємо ситуацію? Тоді, коли нервуємо і панікуємо, через що коїмо лише дурниці На відміну від своїх однокласників, я реагував на всі непередбачувані ситуації… через 72 години. Тобто, ніяк не реагував. Просто сміявся і жартував. А справді, адже нічого страшного не відбувалося!

Пригадую, як одного разу мені було надзвичайно важко використати це правило. Але все ж таки зробив це. І не дарма: я зрозумів, наскільки важливим і життєво необхідним воно є.

Отже, тоді я навчався у старшій школі, у 10 класі. Ми грали з товаришем на перерві, і я ненавмисно штовхнув його на підлогу. Він вдарився, отетерів… Настала незручна пауза. Всі однокласники стояли й дивилися, що він буде робити далі. Гадаю, саме з цієї причини він схопився і навмисно вдарив мене. Тепер вже всі дивилися на мене: природною реакцією було б відповісти на удар. Так само — ударом. І, справді, це була моя перша думка: «Ах так, я тобі зараз покажу! Адже я ж ненароком, а ти — сякий-такий — навмисно!» Але потім я згадав про правило 72-ох годин і сказав собі: «Він просто вдарив тебе».

Але навколо мене стояли мої товариші та очікували якоїсь реакції. Адже тільки слабкий боягуз, на їхню думку, не дасть здачі, коли його б’ють. У голові стугоніла думка: «Що ж мені з усім цим робити?» До того ж, на прийняття рішення у мене було всього кілька секунд…

Удар був не дуже сильним, але ж сам факт, що тебе побили, і — просто так… На превеликий подив усіх я просто розвернувся і… пішов. Не сказав ані слова. Навіть не подивився на свого кривдника. Так, я міг відповісти так, що він би ще довго про це згадував. Але чого б я домігся? Того, що ще більше погіршив би ситуацію, і завтра мої батьки вже були б у кабінеті директора? Очевидно. Отже, я просто згадав про правило 72-ох годин і стримався.

У той момент, коли йшов, усвідомив по-справжньому, наскільки сильним було це просте правило, яким поділилася зі мною мама. Зрозумів, що в найбільш безвихідних (як нам здається) і скрутних ситуаціях воно працює ніби чарівна паличка. Так, у перші хвилини ти ще сам не знаєш, чим все закінчиться. Але минає лише 72 години та розумієш, що вчинив правильно.

Що ж до історії з моїм товаришем, то через кілька днів він підійшов до мене і вибачився. А уявляєте собі, якби я не стримався тоді й побив його в запалі гніву? Та ми б з ним не розмовляли до кінця життя. І заради чого, питається?

А так ми просто потиснули один одному руки та посміялися над тим, що сталося. Я сказав йому, що не ображаюся на нього, і, між іншим, ми дружимо досі!

Тож правило 72-ох справді універсальне й дуже ефективне в будь-яких ситуаціях. Завдяки йому я стількох неприємностей уникнув у своєму житті, стільки дров не наламав. Що там говорити — воно повністю змінило моє життя!

Правило 72-ох годин навчило мене залишатися спокійним і впевненим завжди й скрізь. Куди б я не йшов, що б не відбувалося — знаю, що, врешті-решт, все буде добре. Тому я щиро вдячний своїй мамі та постійно згадую про ту історії з мокрими штанами, з якої й почалося, по суті, моє дорослішання. Бо без цього правила я був би геть іншою людиною.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини