Home Здоров'я Чим ви почнете хворіти, якщо перестанете їсти м’ясо та рибу

Чим ви почнете хворіти, якщо перестанете їсти м’ясо та рибу

by admin

Якщо ви перестанете їсти м’ясо та рибу, можуть розвинутися анемія та остеопороз. Дієтолог-терапевт, кардіолог розповіла про небезпеку відмови від тваринної їжі та переходу виключно на рослинний раціон.

У такому разі у людини може знизитися рівень цинку, заліза, кальцію, вітамінів, зокрема В12, та інших необхідних організму речовин, які людина отримує із тваринною їжею. Нестача заліза при відмові від м’яса призведе до анемії, а дефіцит кальцію – до розвитку остеопорозу.

Тому людина, яка дотримується рослинної дієти, має коригувати харчування. Потрібно вживати продукти з високим вмістом кальцію: капусту, броколі, китайську капусту. Потрібно їсти і збагачені кальцієм продукти харчування чи добавки.

Важливо враховувати, що дефіцит цинку призводить до збоїв у роботі імунної системи, відтворення ДНК та синтезу білків.

Тому до рослинного харчування варто ставитися обережно, а ще краще не відмовлятися повністю від будь-яких типів продуктів.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини