Home Гумор Як врятувати флокси, якщо вони почали засихати на клумбі

Як врятувати флокси, якщо вони почали засихати на клумбі

by admin

Збирання врожаю з грядок восени завершується, але гарні та яскраві клумби продовжують радувати цвітінням. Айстри, цинії та флокси чудові. Оглядайте періодично клумби, щоб вони залишалися здоровими. Якщо з’явилися ознаки грибкового ураження, потрібно не допустити її розповсюдження.

Порятунок флоксів

Клумби з флоксами можуть бути уражені фомозом, фузаріозним в’яненням, вертицилезем та іншими хворобами. Суть протікання яких майже схожий. Інфекція проникає через кореневу систему. Інфіковані рослини потрібно прибирати.

Визначити хвору рослини легко. При достатній кількості вологи та поживних речовин листя на флоксах опускаються, а потім воно засихає.

Хвору рослину треба викопати та викинути якнайдалі від ділянки. Найкраще спалити. Якщо інфекція вразила не повністю все стебло, а тільки частину. можна спробувати врятувати рослину.

Викопайте кущ, видаліть вражені хворобою частини, а потім залийте рослину у відрі з фунгіцидними засобом. Потім пересадіть в інше місце. Клумби також обробіть фунгіцидом.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини