Home Здоров'я П’ять проблем зі здоров’ям, які зазвичай виникають після 50 років

П’ять проблем зі здоров’ям, які зазвичай виникають після 50 років

by admin

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що більшість людей у світі зараз можуть розраховувати дожити щонайменше до 60 років. При цьому до 2030 року 60 років чи більше буде вже кожній шостій людині. У зв’язку з цим збільшиться кількість проблем зі здоров’ям.

Певні хвороби, каже доктор Ренука Тіпірнені, терапевт і доцент кафедри загальної медицини університету Мічігану, діагностуються частіше з 50 років. Але ймовірність розвитку цих хвороб загалом залежить від цілого ряду факторів, включаючи спосіб життя, генетику, расу, національність тощо.

Ось п’ять найпоширеніших проблем зі здоров’ям, які виникають у 50 років.

Підвищений кров’яний тиск. Гіпертонія вважається головною причиною інсульту, інфаркту, хвороб нирок та інших станів, які можуть спричинити смерть. Фахівці з клініки Майо рекомендують людям у 40 років перевіряти артеріальний тиск не рідше одного разу на рік.

Високий рівень холестерину. Якщо з цим нічого не робити, то у людини може розвинутись атеросклероз і виникнути закупорка кровоносних судин. Через таку закупорку підвищується ризик виникнення проблем із серцем, хвороб периферичних судин, когнітивних порушень та інших ушкоджень органів.

Артрит. Приблизно 52% людей віком 85 років страждають на цю хворобу. Найчастіше вона зустрічається у жінок. Чинником ризику розвитку остеоартриту вважається ожиріння.

Цукровий діабет. Імовірність захворіти на діабет підвищується в міру того, як людина старіє і у неї з’являється зайва вага. Також цукровий діабет пов’язаний з різними ускладненнями: периферичною невропатією, захворюванням периферичних артерій, через що з’являються виразки на стопах. Це може спричинити ампутацію ніг.

Остеопороз. Внаслідок старіння щільність кісток зменшується. Причому, у жінок через менопаузу відбувається це зазвичай після 50 років. Дослідження, опубліковане в Frontiers in Public Health, показало, що остеопороз пов’язаний із частішими випадками переломів кісток.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини