Home Авто Mercedes-Benz розпочав завершальні випробування спайдера Purespeed

Mercedes-Benz розпочав завершальні випробування спайдера Purespeed

by admin

Це перша машина в ексклюзивній лінійці Mythos: двомістка на базі родстера SL повністю позбавлена даху і лобового скла. Її планують випустити тиражем у 250 екземплярів. Тестова програма охоплює як випробування на дорогах загального користування в Італії, так і роботу на полігонах.

На дороги північної Італії вийшли закамуфльовані спайдери Mercedes-AMG PureSpeed. Минулого року в Монако двомістку представили в статусі концепт-кара. Але вже тоді було відомо, що її планують випустити тиражем у 250 екземплярів.

Програма фінальних випробувань передбачає пробіг дорогами різної якості на півночі Італії. Потім машини для швидкісних випробувань планується перевезти південніше, на полігон Нардо в Апулії. Він славиться швидкісним кільцем протяжністю 12,5 кілометра: завдяки великому поперечному ухилу зовнішньою смугою можна рухатися на швидкості 240 кілометрів на годину, не відхиляючи кермо від “нуля”. Загальна дистанція випробувань перевищить 3000 кілометрів.

Автомобіль створено на основі серійного родстера SL-класу, але повністю позбавлений не тільки даху, а й лобового скла: замість нього встановлено поздовжню Y-подібну дугу безпеки, що нагадує пристрій Halo на сучасних болідах Формули-1. Вона не тільки захищає сідоків під час перевороту, а й служить підсилювачем кузова, силова структура якого ослаблена відсутністю даху.

Дизайн суперкара явно натхненний гоночними Мерседесами першої половини 50-х – обтічним болідом Формули-1 W196 і спорткаром 300 SLR для дорожніх перегонів. По суті, їздити на PureSpeed можна лише в шоломі. До речі, два шоломи входитимуть до серійної комплектації автомобіля. Вони розроблені спеціально для цього проєкту і пройшли аеродинамічне доведення.

Спайдер Purespeed – перший автомобіль у цілій лінійці Mythos, куди ввійдуть найдорожчі та ексклюзивні машини. Виробництво розпочнеться наступного року: машину випустять накладом у 250 екземплярів, які розподілять між обраними клієнтами. Партнером Mercedes-Benz у цьому проєкті виступає італійська компанія Pininfarina. Знамените дизайн-ательє в останні роки переключилося на дрібносерійне виробництво ексклюзивних суперкарів.

Технічних подробиць поки що не оприлюднили. Але ми практично впевнені, що під капотом має опинитися силовий агрегат від однієї з топових версій родстера SL: або турбомотор V8 4.0 потужністю 585 кінських сил, або гібридна система віддачею 816 кінських сил. Втім, ми б не виключали, що для ексклюзивного спайдера силову установку можуть доопрацювати.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини