Home Рецепти 5 помилок, через які гречка виходить несмачною і не розсипчастою

5 помилок, через які гречка виходить несмачною і не розсипчастою

by admin

Несмачну гречку приготувати неважко – важко зварити смачну та розсипчасту кашу. Цьому заважають п’ять помилок, які окремі господині не враховують. Розкажемо, як правильно варити гречку.

Порада № 1

Важливо промити крупу від пилу та сміття, одночасно очищаючи від крохмального та борошнистого пилу. Без цього розсипчастої каші не зварити. Ще краще промити крупу в гарячій воді, а потім залити водою, довести до кипіння, злити і промити.

Порада №2

Ще не варто варити невелику кількість крупи у великій каструлі. Важливо, щоб гречка лежала високим шаром – так вона краще пропарюватиметься. Однак у надто маленькій каструлі крупа може пригоріти.

У низькому та широкому посуді вода швидко випарується, а крупа не встигне проваритися.

Порада №3

Якщо перед варінням обсмажити промиту крупу в маслі, то у каші з’явиться приємний гіркувато-горіховий присмак. Але не можна обсмажувати мокру гречку – спочатку потрібно просушити крупу та прожарити на сухій сковорідці, постійно помішуючи.

Тепер можна обсмажувати. На 250-300 гр крупи беруть 1-2 ст. л. рослинної олії.

Порада №4

Заливати гречку для варіння потрібно окропом. Так крупа прогріватиметься рівномірно, але раніше не звариться. Щоправда, буде смачною та розсипчастою.

Порада №5

По готовності потрібно укутати кашу рушником і залишити настоятися хвилин на 30. За цей час вона добре розпариться, стане смачною і не перевариться.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини