Home Здоров'я П’ять тихих симптомів інсульту можуть бути більш руйнівними для мозку

П’ять тихих симптомів інсульту можуть бути більш руйнівними для мозку

by admin

Людина може перенести інсульт, не помітивши цього.

Інсульт виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку – наприклад, через тромб або розрив кровоносної судини. Зазвичай ознаками цього стану стають лицьова асиметрія, параліч однієї сторони тіла, втрата нормальної спроможності говорити.

У той же час існують і менш очевидні, так звані «тихі» симптоми інсульту, які роблять його непомітним для оточуючих – про це повідомило видання Express, посилаючись на фахівців із серцево-судинних захворювань з організації Vital Heart and Vein. За їх словами, малопомітні ознаки зазвичай характеризують міні-інсульти, що виникають у зв’язку з ішемічними ураженнями судин головного мозку. Медики визначають, що такі інсульти можуть бути дуже небезпечними, оскільки їх не беруть до уваги і постраждалі люди не отримують потрібного лікування. Все це сприяє розвитку руйнівних процесів, важких ускладнень і створює передумови для важкого мозкового удару, значно значнішого за своїми масштабами.

Експерти перерахували п’ять «тихих» симптомів інсульту:

  • Раптова втрата рівноваги.
  • Тимчасова втрата основних рухів м’язів (включаючи сечовий міхур).
  • Невелика втрата пам’яті.
  • Раптові зміни настрою чи особистості.
  • Проблеми з когнітивними навичками та здібностями.

Якщо ви вважаєте, що у вас чи у когось із ваших близьких стався інсульт, слід якнайшвидше звернутися до лікарів, поділилися фахівці.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини