Home Здоров'я П’ять кращих видів м’яса, в яких мало холестерину

П’ять кращих видів м’яса, в яких мало холестерину

by admin

Якщо ви потребуєте дієти з низьким вмістом холестерину, то варто придивитися до цих видів м’яса.

Усього існує два різновиди холестерину. Це той, який знаходиться в їжі, а також той, який переміщається по тілу (тобто «холестерин крові», який включає «хороший» і «поганий» тип).

Організму в будь-якому випадку потрібна певна кількість холестерину, оскільки він бере участь у будівництві клітин. Але якщо рівень холестерину буде занадто високим, це може призвести до ускладнень. Наприклад, до розвитку хвороб серця, атеросклерозу, до утворення тромбів, інфаркту, інсульту.

На рівень холестерину в організмі людини можуть впливати багато факторів. Це генетика, вік, фізична активність, дієта. При цьому, за словами експертів, основні причини високого рівня холестерину в крові – це насичені жири та трансжири. Тому перехід на продукти з низьким вмістом насичених жирів допоможе вирішити проблему.

Ось у яких різновидах м’яса міститься мало насичених жирів та мало холестерину.

Куряча грудка. У ній зовсім небагато жиру та холестерину. У половині такої грудки – лише 73 мг холестерину і менше 1 г насичених жирів.

Свиняча вирізка. В одній порції соковитої свинячої вирізки, яка важить близько 85 г, лише 62 мг холестерину та 1 г насичених жирів. Ви можете зрізати видимий жир з м’яса перед приготуванням і загалом брати менше шматків, на яких багато видимого жиру.

Фарш з індички. Це відмінний вибір, оскільки в ньому лише 79 мг холестерину та приблизно 2 г насичених жирів. І все це – у порції 85 р.

Круглі стейк. Все ж таки існує червоне м’ясо, яким ви можете час від часу насолоджуватися, якщо у вас підвищений холестерин. Якщо вам лікар дозволив їсти таке м’ясо, варто спробувати круглий стейк, в 85 г якого – 65 мг холестерину і близько 2 г насичених жирів.

Пісний фарш яловичий. Постарайтеся вибрати нежирний варіант і прагніть 95% пісності по можливості. У 95% пісного яловичого фаршу міститься 70 мг холестерину і 2,5 г насичених жирів приблизно на 113 г. Також у магазинах можна знайти 90% пісну яловичину, в якій 73 мг холестерину і приблизно 4,5 г насичених жирів на порцію.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини