Home Рецепти Ніжний рибний шашлик на мангалі за 15 хвилин

Ніжний рибний шашлик на мангалі за 15 хвилин

by admin

Соковитий шашлик з риби в маринаді кефіру, приготований на мангалі. Рибка ніжна та соковита, мінімальний час маринування та швидкість приготування! Рецепт безперечно стане в нагоді в сезон пікніків!

Інгредієнти на 4 порції:

  • Палтус – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кефір – 150 мл.
  • Цибуля – 1 шт.
  • сіль за смаком

Приготування:

В даному рецепті використовується стейки палтуса – риба досить жирна і містить мало кісток. Ви можете взяти будь-яку іншу рибу досить жирних видів з невеликою кількістю кісточок. Добре підійдуть всі види благородних сортів риб: лосось, форель, осетр. Але скумбрія також відмінно підійде. Рибу найкраще брати охолоджену, – вона набагато корисніша за заморожену і в ній міститься набагато менше води.

Рибу добре промийте та наріжте на шматки середнього розміру. Не нарізайте дрібно, щоб шашлик не був сухим.

Покладіть нарізану рибу в контейнер для маринування. Бажано, щоб він був з кришкою та солимо.

З лимона нам знадобиться тільки сік, тому можна скористатися і лимонним соком фабричного виробництва. Якщо ж ви вичавлюватимете сік з лимона, то попередньо добре помийте його дуже гарячою водою, – так лимон виділить набагато більше соку. Полийте рибу лимонним соком. Він забере зайвий рибний запах.

Влийте кефір. Кефір – відмінний маринад для всіх видів шашлику.

Цибулю почистіть, наріжте кільцями або півкільцями та додайте до риби, все добре перемішайте. Залишіть маринуватися на будь-яку кількість часу від 1 до 24 годин.

Перед приготуванням розпаліть багаття, дочекайтеся, поки воно прогорить до розпеченого вугілля. Відкритого вогню не повинно бути. Дрова найкраще брати березові – з ними шашлик виходить дуже ароматним. Або ж можна взяти готове вугілля фабричного виробництва і просто розжарити їх за вказаною інструкцією.

Шампури помийте, прожаріть прямо на мангалі. Нанизуйте шматочки риби на шампури та викладайте на мангал.

Так як риба досить жирна, при обсмажуванні крапельки жиру можуть викликати вогонь при попаданні на вугілля. Тому добре стежте, щоб не було відкритого полум’я та шашлик не підгорів.

Обсмажуйте приблизно хвилин по 5 з кожного боку, періодично перевертаючи. Риба готується досить швидко та загальний час приготування буде близько 15 хвилин.

Звичайно, шашлик треба подавати одразу, поки він гарячий.

Смачного!



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини