Home Курйози Що станеться з вашим тілом, якщо щодня їстимете хумус

Що станеться з вашим тілом, якщо щодня їстимете хумус

by admin

Правильне харчування є критично важливим для організму, яке може вплинути на здоров’я та навіть зовнішній вигляд. Серед страв, які добре впливають на людський організм, – хумус, адже він є джерелом рослинного білка та клітковини та містить безліч корисних речовин, повідомляє Eating Well.

Хумус – кремовий соус із поєднання нуту, тахіні, оливкової олії, лимонного соку та часнику. Його легко знайти в багатьох ресторанах, продуктових магазинах і навіть на заправках, як швидкий і легкий варіант перекусу. Видання зазначає, що така проста на перший погляд страва, несе велику користь для здоров’я. Так, хумус може сприяти здоровому контролю ваги, тому що містить джерело рослинного білка та клітковини, які можуть допомогти довше залишатися ситими.

Дієтолог з Top Nutrition Coachin Сара Кітлі розповіла, що ті, хто споживав нут і хумус мали на 53% менше шансів страждати ожирінням і на 51% менше страждали на підвищений рівень глюкози. Окрім того, хумус допомагає підтримувати травлення та живить корисні кишкові бактерії за рахунок свого складу.

“Клітковина дуже важлива для загального здоров’я кишечника та травлення. Тим не менш, від 90 до 97% американців все ще не отримують його в достатній кількості. Хумус може бути чудовим способом збільшити споживання клітковини, особливо якщо його подавати разом із різнокольоровими овочами. Дослідження підтверджують, що клітковина в хумусі може допомогти живити корисні кишкові бактерії в нашому тілі та покращити різноманітність мікробіоти”, – йдеться у матеріалі.

Водночас хумус покращує здоров’я серця, оскільки кількість клітковини сприяє виведенню холестерину, та стимулює стабільний рівень цукру в крові. А у поєднанні з іншими багатими поживними продуктами хумус може стати смачною та універсальною частиною збалансованої тарілки.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини