Home Гумор Чотири методи покращити глиняний ґрунт на грядках

Чотири методи покращити глиняний ґрунт на грядках

by admin

Чудово, коли дісталася ділянка з родючим ґрунтом. Але не всім так пощастило. Необхідно прийняти цей факт та шукати шляхи покращення. І вони є. Відновлення родючості ґрунту, придатність до вирощування городніх культур та плодових дерев — все буде найкращим чином.

Чотири методи

Вони всім добре відомі. Покращити ґрунт можна такими методами:

  • внесення органіки;
  • посів сидератів;
  • внесення вапна;
  • перекопування опалого листя.

Кожен з названих методів має свої переваги та особливості. При внесенні органіки використовують перепрівший гній або ж добре визрівший компост. В результаті земля стає рихлою та родючою. Вносити під перекопування потрібно весною або осінню. Розраховуйте, що 1 відро на 1 кв.м. ділянки.

Можна висадити сидерати. Для цього використовують різні рослини в залежності від потреб ґрунту. Висаджують рапс, гірчицю, люпин, горох, фацелію, маслянисту редьку, овес та ін. Сіяти можна, починаючи з весни та завершуючи осінню. Перед цвітінням сидератів їх потрібно перекопати з землею.

Якщо земля на ділянці занадто кисла, рослини будуть повільно розвиватися. В цьому випадку потрібно посипати територію вапном. Для цього також підходить доломітове борошно та крейда, зола. Потрібно приблизно 40-50 кг на 100 кв.м. Вносити рекомендується поступово, щоб земля могла адаптуватися під новий хімічний склад.

Опале листя також підходить для покращення родючості. Але необхідно пам’ятати, що можна використовувати виключно листя від здорових дерев. Інакше є велика ймовірність зараження ґрунту. Опале листя після перегнивання утворить гумус, що буде дуже корисно для землі.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини