Home Рецепти Готую “котлети”, які у нас з’їдаються швидше, ніж встигають охолонути! Рецепт на роки!

Готую “котлети”, які у нас з’їдаються швидше, ніж встигають охолонути! Рецепт на роки!

by admin

Нещодавно згадала про минтай у картопляному клярі і хочу поділитися з вами. Це майже як деруни, тільки з начинкою. Хрустка картопелька, а всередині ніжна рибка – ну просто смакота!

Інгредієнти:

  • минтай філе – 400 г
  • сіль, перець – за смаком
  • картопля – 6-7 шт.
  • яйце – 1-2 шт.
  • борошно – 3-4 ст. л.

Приготування:

Філе минтая можна взяти готове, а можна обробити рибку самим – як вам зручніше. Розрізаю філе на невеликі порційні шматочки та перекладаю в миску. Солю і перчу за смаком, акуратно перемішую, намагаючись натерти кожен шматочок. Залишаю трохи просолитися.

Картоплю чищу, натираю на крупній тертці. Потім опускаю її в холодну воду і промиваю доти, доки вода не стане прозорою. Після цього добре віджимаю картоплю, солю, перчу і добре перемішую.

У тарілку розбиваю яйце, трохи солю і збовтую. В іншу тарілку насипаю 3-4 ложки борошна. Це буде перший кляр для риби, щоб вона була трохи щільнішою і зв’язалася з картоплею.

Починаю формувати “котлетки”. На долоню викладаю трохи картоплі, потім рибу вмочую спочатку в яйці, потім обвалюю в борошні та викладаю на долоню. Далі беру ще трохи картоплі й накриваю зверху рибу. Котлету злегка притискаю, щоб вона була акуратна та щільна. Перекладаю на сковороду.

Обсмажую котлетки на повільному вогні з обох боків приблизно по 6-7 хвилин з кожного, щоб рибка і картопля встигли приготуватися.

Ось так вони виглядають усередині. Ніжний, соковитий минтай у хрусткій картоплі. І жодного гарніру не потрібно! Можна подавати з овочевим салатом або зі сметанним соусом. Обов’язково спробуйте, це дуже смачно!



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини