Home Курйози Жінка їла 2 яйця на сніданок щодня: ось які зміни вона помітила

Жінка їла 2 яйця на сніданок щодня: ось які зміни вона помітила

by admin

Більшість здорових дорослих людей можуть з’їдати 1-2 яйця на день або до семи яєць на тиждень. Яйця – чудове джерело білка і багаті на вітаміни та мінерали. Дестін Менсон у статті для Health.com розповіла, що щоранку протягом 30 днів з’їдала по два яйця на день, і розкрила, як цей раціон вплинув на її організм.

Користь яєць

Дослідження показують, що до двох яєць на день – це здорова кількість для більшості дорослих людей без високого рівня холестерину і деяких хронічних захворювань. Більше білка і вітамінів у першому прийомі їжі протягом дня також підвищує ймовірність того, що у вас буде більше енергії. Вживання більшої кількості яєць також може допомогти запобігти дефіциту білка і вітамінів.

Яєчні жовтки також є хорошим джерелом вітаміну D.

Ризики

Вживання понад 1-2 яєць на день може призвести до підвищеного рівня холестерину. Однак якщо їсти їх раз на два дні та зрідка робити вибір на користь яєчних білків, то це допоможе отримувати поживні речовини, не наражаючи своє здоров’я на ризик.

Крім того, алергія на яйця – одна з найпоширеніших харчових алергій у дітей, хоча більшість із них (70%) згодом переростають цю алергію.

Також важливо завжди ретельно готувати яйця – недоварені або сирі яйця можуть призвести до ризику зараження сальмонельозом, інфекцією, що спричиняється бактерією Salmonella, яка може спричинити важкі шлунково-кишкові симптоми.

Досвід

Жінка зазначає, що найчастіше збивала яйця зі столовою ложкою оливкової олії, додавала в пательню шпинат і їла їх разом з булочками. В інші дні вона їла яєчню зі шпинатом у вигляді сендвіча між пшеничними булочками або просто смажене яйце.

Результати

“Я сподівалася, що яєчний сніданок допоможе мені почуватися ситішою та енергійнішою протягом дня, і якоюсь мірою так і сталося”, – зазначає жінка.

Білковий сніданок допомагав їй довше почуватися ситою, що, своєю чергою, допомогло їй бути більш зосередженою й уважною та менше відволікатися на відчуття втоми. Також вона зазначає, що стала пити більше води під час їжі.

Водночас жінка зазначає, що не помітила суттєвої різниці в рівні енергії наприкінці дня – після 17:00 вона все ще почувалася морально виснаженою.

Водночас, зазначає вона, це допомогло їй переглянути режим сніданку. Вживання яєць щоранку спонукало її ретельніше підходити до вибору страв, а загалом збалансований сніданок (білки та корисні жири з яєць, вуглеводи з рогалика чи печива та інші поживні речовини зі шпинату) допомагали почати день із гарної ноти.

Яйця також відносно дешеві, тому вона могла економити кошти.

Якщо ви плануєте наслідувати приклад Дестін Менсон і їсти яйця на сніданок, вам буде корисний лінивий лайфхак, як приготувати яйце-пашот за 45 секунд. Також є цікавий 30-секундний лайфхак того, як приготувати яєчню, щоб жовток залишався цілим.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини