Home Здоров'я Які помідори небезпечні для здоров’я

Які помідори небезпечні для здоров’я

by admin

Не секрет, що фрукти та овочі корисні для здоров’я за рахунок свого натурального складу та великої кількості корисних елементів. Одним із таких продуктів є помідори. Придбати їх можна будь-якої пори року, але саме влітку овочевий салат з додаванням томатів може принести максимальну користь.

У традиційній китайській медицині вважається, що помідори зміцнюють здоров’я селезінки та кишківника, покращують травлення, насичують організм вологою, а також можуть знизити температуру тіла.

Згідно з сучасними медичними знаннями, помідори посилюють захист від ультрафіолетових сонячних променів, покращують стан шкіри, мають протираковий ефект, нормалізують роботу травного тракту та перешкоджають розвитку гіпертонії.

Однак варто побоюватися незрілих помідорів. У них міститься токсична речовина – соланін. Він дратує слизову оболонку шлунка, а у великих дозуваннях може викликати центральний параліч і гемоліз. Крім того, надлишок соланіну в організмі викликає симптоми отруєння.

Також необхідно відмовитись від вживання томатів зі слідами гнилі. Швидше за все, такі плоди заражені альтенаріями – грибком, який є токсином, що провокує розвиток раку та інших небезпечних захворювань.

Якщо зрізати темну частину, плід томатного куща все одно залишиться зараженим, оскільки альтенарії здатні розповсюджуватися по всьому овочу.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини