Home Шоу-бізнес «Оскар-2025»: який український фільм боротиметься за нагороду

«Оскар-2025»: який український фільм боротиметься за нагороду

by admin

Український Оскарівський Комітет оголосив фільм, який буде висунуто на «Оскар-2025» у номінації «Найкращий міжнародний повнометражний фільм». На офіційній сторінці Комітету повідомляється, що за потрапляння в шорт-лист премії боротиметься кінострічка «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка.

Фільм був обраний шляхом голосування 14 членами Українського Оскарівського Комітету. На представлення України на найпрестижнішій кінопремії претендували ще три картини: «Дім “Слово”. Нескінченний роман» Тараса Томенка, «Ми були рекрутами» Любомира Левицького та «Мирні люди» Оксани Карпович.

«Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм “Ля Палісіада”. Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах!», — йдеться у повідомленні.

Події у фільмі відбуваються у 1996 році. За сюжетом слідчий та судовий психіатр стикаються із заплутаною історією вбивства свого колеги-міліціонера за 5 місяців до введення мораторію на смертну кару. Правоохоронці намагаються якнайшвидше закрити справу, проте психіатр ставить під сумнів вину підозрюваного.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини