Home Новини Міністри МЗС країн Великої сімки обговорять на полях саміту ООН постачання Україні далекобійних ракет

Міністри МЗС країн Великої сімки обговорять на полях саміту ООН постачання Україні далекобійних ракет

by admin

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) найближчим часом обговорять у Нью-Йорку питання поставок в Україну ракет дальньої дії, які можуть бути використані для завдання ударів по території росії.

Джерело. Про це заявив у понеділок, 23 вересня, верховний представник Євросоюзу з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель.

У Mind з’явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.

Глава європейської дипломатії зробив свою заяву під час відповідей на запитання журналістів у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН, передає агентство Reuters.

Боррель також зазначив, що всупереч неодноразовим запереченням Тегерана очевидно, що росія отримує від Ірану нову зброю, включаючи іранські далекобійні ракети.

Київ добивається від союзників дозволу на застосування далекобійних ракет, щоб, зокрема, завдавати ударів по російських військових аеродромах, звідки злітають російські винищувачі у напрямку України. Як очікується, президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Нью-Йорку, також виступить на засіданні Генасамблеї ООН.

При цьому Велика Британія та США можуть негласно надати Україні дозвіл на удари по території рф далекобійними ракетами Storm Shadow, повідомила 20 вересня газета The Times з посиланням на західних дипломатів.

За даними видання, Лондон і Вашингтон готові «підписати це рішення», але можуть утриматися від публічного оголошення аж до першого пуску крилатих ракет углиб російської території.



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини