Home Новини Данія передасть Україні майже €300 млн військової допомоги

Данія передасть Україні майже €300 млн військової допомоги

by admin

Уряд Данії оголосив про новий пакет допомоги для оборонно-промислового комплексу України на 2,2 млрд датских крон (€295 млн). Гроші підуть на морський потенціал, безпілотники та виробництво компонентів ракет. Про це повідомили в уряді Данії.

Quote«Останнім пакетом допомоги Данія підкреслює свою підтримку боротьби за свободу України. 17-й пакет зосереджений на збільшенні оборонно-промислової співпраці з Україною. Я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка допоможе постачати необхідне обладнання в Україну, щоб змінити ситуацію на полі бою», – сказав Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен.

Що входить у пакет військової допомоги Україні від Данії

У €295 млн військової допомоги від Данії входять інвестиції в українську оборонну промисловість для закупівлі зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництва ракетних компонентів у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також підтримка морського потенціалу.

Як Данія передаватиме гроші для українського ОПК

Щоб передати Україні 17-й пакет допомоги від, союзники в ЄС мають укласти низку угод щодо закупівель і пожертв. Країни можуть надавати допомогу як окремо, так і об’єднувати зусилля власних ОПК для допомоги Україні.

Фінансування закордонних закупівель відбуватиметься так само, як і в попередні рази: Данія передаватиме фінансування міністерству оборони іншої країни, яке забезпечує прямі контакти, контракти та контроль з національною військової промисловістю для допомоги Україні.


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини