Home Новини Китай відіграє ключову роль в підтримці агресії РФ проти України, – Столтенберг

Китай відіграє ключову роль в підтримці агресії РФ проти України, – Столтенберг

by admin

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав Китай головним пособником військової агресії РФ проти України.

“Війна в Україні демонструє, наскільки тісно пов’язані Росія, Китай, Північна Корея та Іран. Китай є головним організатором російської агресії проти України. Президент Сі і президент Путін, усі вони хочуть, щоб НАТО, Сполучені Штати зазнали невдачі в Україні”, – зазначив Столтенберг .

Він наголосив, що перемога Путіна в Україні  надихне на подальшу війну російського диктатора, але й додасть сил президенту Сі.

Генсек НАТО підкреслив важливість Альянсу для США у протистоянні викликам з боку Китаю. Він зазначив унікальну перевагу НАТО – наявність понад 30 друзів та союзників.

“У НАТО у вас є те, чого немає в жодній іншій великій державі, а саме понад 30 друзів і союзників. Сполучені Штати становлять 25% світового ВВП. Разом із союзниками по НАТО це удвічі більше – 50% світової економічної та військової могутності”, – наголосив він.

Нагадаємо, китайський лідер Сі Цзіньпін повторив свій заклик до припинення вогню в Україні під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який перебуває в Пекіні з візитом. 



UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини