Home Новини Макрон та Сунак обговорили посилення підтримки України

Макрон та Сунак обговорили посилення підтримки України

by admin

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак і президент Франції Еммануель Макрон провели у понеділок відеоконференцію, під час якої домовилися про збільшення поставок Україні боєприпасів, а також обговорили інші пріоритети ЗСУ на найближчі місяці.

Про це передає Укрінформ з посиланням на наданий пресслужбою Єлисейського палацу текст пресрелізу.

«Йшлося, зокрема, про збільшення постачання боєприпасів, безпілотників і засобів ППО для Збройних сил України», – іде мова в документі.

Там також зазначено, що після конференції на підтримку України, що відбулася 26 лютого в Парижі, сторони погодилися з важливістю активізації зусиль, спрямованих на те, щоб позбавити Росію перемоги в її агресивній війні проти України та «домовилися продовжити координацію з метою посилення військової підтримки України»

Підтримка України буде також в центрі дискусій присутніх глав держав та урядів на саміті Європейської політичної спільноти, який відбудеться у Великій Британії 18 липня 2024 року.

Серед інших тем Макрон та Сунак обговорили «нестерпну гуманітарну ситуацію в Газі й підтвердили свою прихильність роботі над досягненням тривалого припинення вогню і поверненням миру і стабільності на Близькому Сході».


UA.НОВИНИ – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

Популярно

Новини